Aankoopmakelaar Utrecht

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Utrecht, omdat je graag een huis wilt kopen? Bij Reinerie Garantiemakelaars zit je goed! Heb je de juiste makelaar nog niet gevonden, maar wil je wel graag een huis kopen? Wij bij Reinerie staan voor je klaar voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Ons team bestaat uit professionele makelaars die je graag helpen. We gaan met je in gesprek om te ontdekken wat jouw wensen zijn en wat jij belangrijk vindt. Samen maken we jou dromen waar.

Huis kopen in Utrecht met een aankoopmakelaar

Het kan een behoorlijke opgave zijn om een huis te kopen in IJsselstein. Vooral zonder goede makelaar kan het nog wel anders uitpakken. Maar wat maakt de ene makelaar nu beter dan de ander? Zijn betrouwbaarheid, proactief handelen en het meedenken zijn belangrijke vereisten. Toch geven deze geen garantie op een positief resultaat. Bij Reinerie durven we je wél garanties te geven. We zijn tenslotte een garantiemakelaar. Zo zorgen we er samen voor dat je zorgeloos een huis kan kopen in Utrecht. Wil je graag in contact komen met een professionele aankoopmakelaar? Dan helpen wij graag!

Kopen in Utrecht

Stap voor stap kopen

Wij adviseren altijd om voorbereid te werk te gaan zodra je een huis gaat kopen. Het is namelijk geen dagelijkse aankoop die gedaan wordt. Reinerie Garantiemakelaars begeleidt je graag in het aankoopproces om jouw droomwoning te vinden. Hiervoor zullen we een aantal stappen doorlopen:

1. Voorbereiding en onderzoek

Bereid je voor en doe goed onderzoek. Het kan een hele klus zijn om jouw droomhuis te vinden. Met behulp van een makelaar kom je dit proces gemakkelijker door. Zij zijn namelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in de regio, hebben kennis van de huizenmarkt en een breed netwerk. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

2. Bezichtigen en vergelijken 

Zodra je denkt dat je een geschikte woning hebt gevonden, plannen we een bezichtiging in. De makelaar zal je helpen het huis te beoordelen. Er wordt naar allerlei aspecten gekeken. Voornamelijk van buitenaf, want vaak zijn er dingen die jij als koper niet ziet en een aankoopmakelaar wel. Daarnaast zal er ook beoordeeld worden of het huis een redelijke verkoopprijs heeft.

3. Onderzoek en onderhandelen

Ben je nu echt van plan om het huis aan te kopen? De Garantiemakelaar gaat meer informatie winnen over het huis om tot de beste koop te komen. Zo wordt er onder andere gekeken naar vergelijkbare woningen die verkocht zijn en de onderhoudsstaat van het huis wordt bekeken. Op deze manier kom je als koper niet voor verrassingen te staan. Een realistische kijk op de vraagprijs en een goede onderhandeling zorgen voor een goede deal.

4. Overdracht en na de verkoop 

Uiteindelijk is het droomhuis aangekocht en rest nu een vlotte en correcte afhandeling. Reinerie Garantiemakelaars maakt bijvoorbeeld het koopcontract op en controleert het document zodra de makelaar dit heeft opgesteld. Zelfs na de verkoop staan wij voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

WOZ waarde check

Als huiseigenaar ontvang je elk jaar van de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ-waarde heeft invloed op de hoogte van de belastingen die je moet betalen. Check via de Eerlijke WOZ of jouw waarde correct is. Doorloop eenvoudig de stappen en ontdek of jouw waarde te hoog of juist te laag is. Je kan vervolgens bezwaar maken indien het niet juist is.

Andere diensten bij Reinerie

Als aankoopmakelaar in Utrecht, bieden wij nog meer dan dat. Wij adviseren je namelijk ook over andere diensten, zoals:

  • Hypotheken

Hierin leggen we je graag uit wat er mogelijk is wanneer je een huis gaat kopen en op welke manier je een hypotheek moet regelen. Reinerie adviseert en bemiddeld bij het afsluiten van de juiste hypotheek.

  • Verzekeringen

Ook tijdens het kopen van een huis moeten er verzekeringen afgesloten worden. Wellicht denk je hier in eerste instantie niet aan, maar dit is zeker van belang. Wij leggen je graag uit over de verschillende verzekeringen.

  • Belasting

Onze professionals adviseren en helpen je graag om je jaarlijkse belastingaangifte af te handelen.

Contact

Wil je graag aan de slag met een aankoopmakelaar in Utrecht? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen en de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen bij de aankoop van jouw droomhuis. Ook kan je bij ons terecht voor onze andere diensten.