Een aankoopmakelaar is en handige asset om te hebben wanneer je erover nadenkt om een huis te kopen. Een aankoopmakelaar is zeer goed op de hoogte van de huidige woningmarkt en weet precies wat er te koop is in de omgeving en wat niet. Zo heb je als één van de vele kopers een enorm voordeel ten opzichte van andere mensen die een woning in de buurt willen kopen. Handig wanneer je je in een gewilde regio bevindt. Een aankoopmakelaar kan je vanaf het begin proces tot aan de eindfase helpen met de koop van een huis. 

De aankoopmakelaar is in staat het gehele proces in handen te nemen. Echter, is het ook mogelijk om een gedeelte van de taken door de aankoopmakelaar te laten ondernemen en dat jij als klant de rest doet. Zo vinden veel mensen het leuk om zelf te zoeken naar een geschikte woning en laten ze de onderhandelingen over aan de makelaar. Het gehele takenpakket zoals we dat noemen, spreek je van te voren af met jouw makelaar. Zo weten beide partijen precies wat je aan elkaar hebt!

Wat zijn de voordelen van een Aankoopmakelaar?

  1. Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van nieuwe huizen die op de markt worden aangeboden. Zo weet jij als eerste wanneer er een geschikt woning te koop staat. 
  2. Je werkt met een expert die de gehele markt van binnen en buiten kent. Om deze reden profiteer je van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar. 
  3. De mening van jouw aankoopmakelaar is objectief en dus niet gebaseerd op emotie. 
  4. Er wordt enorm veel werk voor je uit de handen genomen. Een aankoopmakelaar bespaart je enorm veel tijd en energie. Zo heb je veel meer tijd voor andere reguliere bezigheden.

Taken van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar neemt heel veel werk uit handen wanneer het gaat om het koopproces van een huis. Je kunt een aankoopmakelaar inschakelen op verschillende momenten en voor verschillende opdrachten. 

Hulp bij het zoeken: Het is mogelijk om jouw woningwensen met de aankoopmakelaar te bespreken en hem of haar vervolgens voor jou te laten zoeken. In deze tijd worden huizen razendsnel verkocht. Jouw makelaar weet welke woningen binnenkort online worden gezet. Die kennis geeft jou een enorm voordeel. Ook kan een makelaar zijn of haar inspiratie gebruiken wat ervoor zorgt dat je woning voorgeschoten krijgt die je in eerste instantie misschien niet eens in gedachte had. 

Bezichtigen: de aankoopmakelaar kan je ook ondersteunen door mee te gaan naar bezichtigingen van woningen. Dit is een extreem groot voordeel, omdat de aankoopmakelaar zeer waarschijnlijk op andere zaken zal letten daar waar jij op zou letten. Ook zal de verkoper je als meer serieus ervaren als je naar een bezichtiging komt samen met een aankoopmakelaar. 

Advies: mocht je een woning hebben gevonden, maar twijfel je nog bijvoorbeeld over de ontwikkelingen van de buurt, hoe je het best de onderhandeling aanpakt en of de woning wel daadwerkelijk in jouw levenssituatie past? Dan is de makelaar de perfecte persoon om je te voorzien van het juiste advies. Een huis kopen is enorm duur, dus wil je wel het beste advies hebben om de woning te kopen die het beste bij je past. 

Onderhandelen: Het kan zo zijn dat je het best spannend vindt om te onderhandelen, of dat je überhaupt niet weet hoe je een onderhandeling het beste kunt aanpakken. Daarnaast komt er bij het kopen van een huis veel emotie kijken, je wilt tenslotte graag eigenaar worden. Intussen voel je de druk van de concurrentie. Een aankoopmakelaar heeft deze emotie niet en kan objectiever een onderhandeling ingaan. Ook kan de makelaar een goede strategie met je bepalen voor het gehele onderhandelingsproces.

Waar moet je op letten?

Bij de keuze voor een aankoopmakelaar spelen er nog andere factoren een rol behalve alleen de kosten. Mocht je een aankoopmakelaar kiezen die geen huis voor je weet te bemachtigen, schiet je daar uiteraard niks mee op. Kies daarom voor Reinerie! Onze cijfers spreken voor zich.

Huis kopen met Reinerie

Huis kopen in Vianen, IJsselstein of Lopik kan een behoorlijke opgave zijn. Zonder goede makelaar kan het nog wel eens anders uitpakken dan verwacht. Er zijn veel makelaars waar je uit kunt kiezen. Wat maakt de ene makelaar nou beter dan een ander? Natuurlijk zijn betrouwbaarheid, proactief handelen en meedenken belangrijke vereisten. Echter geven deze geen garantie op een goed resultaat. Reinerie Garantiemakelaars is een Garantiemakelaar en durft daarom wel garanties te geven. Zo kun je zorgeloos een huis kopen in Vianen, IJsselstein of Lopik.

Zekerheidsgarantie bij een huis kopen

Reinerie Garantiemakelaars is niet alleen actief in IJsselstein, maar ook in Lopik, Montfoort, Vianen, Benschop, Schoonhoven & Hoef & Haag. Wij durven namelijk diverse garanties af te geven als bedrijf. Een huis kopen is een spannend proces. Hierbij kan het soms lastig zijn om objectief te blijven. Is de bouwkundige staat van het huis wel in orde? Zijn er geen verborgen gebreken? Een Garantiemakelaar biedt zekerheid; met deze garantie kom je niet voor verrassingen te staan. Je krijgt alle informatie over de kwaliteit en staat van het onderhoud overzichtelijk gepresenteerd. Hierdoor kun je bij het kopen van een huis een weloverwogen en juiste keuze maken. 

Wat als de koop niet doorgaat?

Als je een aankoopmakelaar inschakelt, is dat meestal afgesproken op basis van no cure no pay policy. Dat houdt in dat als er uiteindelijk geen deal gesloten is, je de aankoopmakelaar ook niet hoeft te betalen. Echter kan het wel zo zijn dat er bepaalde aansluitkosten betaald moeten worden in sommige gevallen. Spreek van te voren goed af welke kosten je kunt verwachten. Zo kom je gedurende de periode niet voor verrassingen te staan. 

Wil je graag een huis kopen IJsselstein en omstreken maar heb je de juiste makelaar nog niet gevonden? Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw, ben je bij Reinerie Garantiemakelaars aan het goede adres. Neem contact met ons op voor alle vragen of kom langs bij onze kantoor.