Huis te koop in Vianen zetten? Hier krijg jij het stappenplan en de tips van makelaardij Reinerie!

Jouw huis te koop zetten in Vianen is wellicht lastiger dan dat je in eerste instantie denkt. Er komen vaak veel meer uitdagingen en vragen bij kijken dan dat je verwacht. Veel mensen kiezen daarom voor garantiemakelaars. Voor garantiemakelaar Reinerie is dit een alledaagse kost. Reinerie heeft door de jaren heen enorm veel kennis en ervaring opgedaan in Vianen. Hierdoor weten wij precies wat wij doen en hoe wij het verkooptraject moeten aanpakken. Wij zorgen ervoor dat jij zorgeloos de nachten door kan! Reinerie helpt jou dus graag met het te koop zetten van jouw huis! Wij geven je een aantal tips en het stappenplan voor het te koop zetten van jouw woning in Vianen.

De beste garantiemakelaar: Dat is garantiemakelaar Reinerie!

Een huis te koop zetten in Vianen doen steeds minder mensen zelf en dat is heel begrijpelijk. Het is een spannend traject en dat wil je zo goed mogelijk aanpakken. Daarom kiezen de meeste mensen voor garantiemakelaars. Er zijn nog redelijk wat vragen over het begrip: garantiemakelaars. Garantiemakelaars is eigenlijk één groot netwerk, waarbij verschillende makelaarskantoren zijn aangesloten. Kies je voor een garantiemakelaar, dan kies je voor échte experts! De garantiemakelaars die zijn aangesloten bij dit netwerk, werken erg service en doelgericht. Doordat er zoveel garantiemakelaars bij dit netwerk zijn aangesloten, zit er altijd wel een garantiemakelaar bij jou in de buurt! Zoek jij dus nog een garantiemakelaar in Vianen? Neem dan snel contact met op met makelaardij Reinerie!

Welke garanties hebben garantiemakelaars? De garanties die makelaardij Reinerie aanbiedt zijn:

  • Contact Garantie
  • Prestatiegarantie
  • Annuleringsgarantie
  • Bezichtigings Garantie
  • Tevredenheidsgarantie

Wil je meer over deze garanties te weten komen? Klik dan hier!

Stappenplan huis verkopen:

Wat is nou hét stappenplan voor het verkopen van jouw huis? Wij hebben hier een aantal stappen voor jou op een rijtje gezet!

Stap 1: Bepaal de vraagprijs! De eerste stap: de vraagprijs van jouw huis bepalen. De vraagprijs van jouw huis baseer je op de ligging van je huis en wat de staat is van je huis. Het is essentieel dat er een reële vraagprijs komt en dat je onderzoek doet naar andere huizen in dezelfde buurt. Kijk bijvoorbeeld naar soortgelijke woningen die te koop staan. Daarnaast is het erg handig om online een WOZ-waarde check te doen. Bij Reinerie kan je gratis en vrijblijvend een WOZ-waarde check doen. Doe nu de check!

Stap 2: Je huis voorbereiden voor de verkoop. Het is tijd om je huis verkoop klaar te maken! Bij deze stap neem je de tijd om je huis op te ruimen en schoon te maken. Het is namelijk erg belangrijk dat je huis er schoon, ruim en netjes uitziet op de foto’s. Wil je het helemaal professioneel en goed aanpakken? Regel dan een verkoopstylist. Die zorgt ervoor dat je huis er van top tot teen mooi uitziet!

Stap 3: De bezichtigingen kunnen starten! Nadat er foto’s zijn geplaatst op meerdere social media kanalen, kunnen de bezichtigingen beginnen! Alles rondom bezichtigingen wordt geregeld door jouw gekozen makelaar. Naast bezichtigingen kun je er ook voor kiezen om een open huis te organiseren. Het verschilt per huis en situatie wat het beste is, dus bespreek dit soort zaken goed met jouw gekozen makelaardij. Zij weten uiteindelijk wat het beste voor jou en jouw huis is! 

Stap 4: De onderhandeling. Na de bezichtigingen en/of open huis dagen, heb je een aantal biedingen gekregen. Nu is het tijd om advies te vragen bij de makelaar. Jouw makelaardij gaat namelijk over de onderhandelingen en bespreekt met jou en de koper stap voor stap alle punten door. Wil jij je huis zo snel mogelijk verkopen? Wees dan niet bang om een compromis te sluiten met de koper. Wees bijvoorbeeld wat flexibeler over de overdrachtsdatum en kom tot een overeenstemming!

Stap 5: Het contract. Last but not least: het koopcontract! Heb jij samen met jouw makelaardij de juiste koper gevonden? En zijn jullie mondeling tot een overeenkomst gekomen? Dan is het nu belangrijk om alles goed op papier te zetten. Verkoop jij je huis samen met een makelaar? Dan regelt dit jouw gekozen makelaardij ook uiteraard.

Dé tips die jij niet kan missen!

Een paar gouden tips kunnen je al snel veel tijd en geld besparen. Het hoeft namelijk niet altijd veel tijd en geld te kosten om een stapje voor te zijn op andere. Hierbij een aantal tips die wij jou alvast willen meegegeven: 

Tip 1: Zorg voor mooie en nette foto’s! Bij het zien van een foto wek je gelijk een eerste indruk op. Je wilt uiteraard dat de eerste indruk van de potentiële koper goed is. Zorg er dus voor dat jouw privé spullen opgeruimd zijn en dat de ruimte er zo licht en netjes mogelijk uitziet op de foto’s. 

Tip 2: Huur een stylist in! Veel makelaarskantoren raden het aan om een stylist in te huren. Een stylist zorgt ervoor dat de ruimte van jouw huis zo goed mogelijk benut wordt. Jouw gekozen stylist bekijkt wat de pluspunten van het huis zijn en maakt daar goed gebruik van.

Tip 3: Zorg ook voor een opgeruimde ruimte buiten het huis! Naast dat het huis van binnen er netjes en mooi uit moet zien. Moet de tuin, garage, schuur enzovoort er ook goed uit zien. De koper wil namelijk alle ruimtes van de woning zien. En bij veel mensen staat juist in één van deze ruimtes de meeste rommel.

Zet jij binnenkort jouw huis te koop in Vianen? En ben jij nog opzoek naar een goede makelaardij? Vul dan het onderstaande formulier in en bel ons via 030-6884455 of stuur een mail naar: info@reinerie.nl