Op zoek naar een makelaar in IJsselstein? Bij Reinerie gaat het om plezier, aandacht en kwaliteit. Onze kernwaarden zijn belangrijk en geven ons kantoor identiteit. Het gaat erom dat je je thuis te voelt en een vertrouwd gevoel hebt bij de makelaar die jou helpt een nieuw (t)huis te vinden. Wij doen dit door te ontdekken wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Want, als jij tevreden bent, dan pas zijn wij ook tevreden! Wij maken graag samen jouw dromen waar.

Over IJsselstein

IJsselstein, een stad en gemeente in de Provincie Utrecht. De gemeente telt 33.812 inwoners. IJsselstein is slechts één stad waar Reinerie actief is. Benieuwd wat er allemaal te doen valt in IJsselstein? Bezoek dan eens inijsselstein en laat je verrassen!

Huizen te koop in IJsselstein

Reinerie makelaars is een van de bekendste makelaars in IJsselstein en heeft een aanbod van ruim 102 koopwoningen in IJsselstein. De gemiddelde verkoopprijs van de huizen is zo tussen 300.000 en 350.000. Uiteraard zitten er ook huizen tussen die onder en boven de genoemde verkoopprijs zitten. Ben je benieuwd naar ons aanbod van koopwoningen? Bekijk deze dan hier! Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de aanvraag van een taxatie of in contact komen met een professionele aankoopmakelaar? Dan helpen wij graag!

Koopwoning IJsselstein

Stap voor stap kopen

Wanneer je een huis gaat kopen is het belangrijk om voorbereid te werk te gaan. Een huis kopen doe je namelijk niet dagelijks. Reinerie Garantiemakelaars begeleidt je in het aankoopproces van jouw woning in vier stappen:

1. Voorbereiding en onderzoek

Allereerst kan het een ontzettende klus zijn om jouw droomhuis in IJsselstein te vinden. Reinerie dé makelaar van IJsselstein kan hierbij helpen! Doordat een makelaar op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de regio, kennis heeft van de huizenmarkt en een breed netwerk, kan hij soms woningen overdragen die nog niet op de markt zijn. Op deze manier kan jij een van de eerste zijn die de woning kan bekijken. Wij kunnen je tijdens het gehele aankooptraject begeleiden.

2. Bezichtigen en vergelijken 

Vervolgens wanneer je denkt een geschikte woning te hebben gevonden, plannen we een bezichtiging in. Dit kan eventueel ook ‘s avonds of op een zaterdag. De Garantiemakelaar zal je helpen om het huis te beoordelen. Hij ziet namelijk dingen van buitenaf die jij vaak over het hoofd ziet. Ook zal er beoordeeld worden of er een redelijke prijs wordt gevraagd voor de woning.

3. Onderzoek en onderhandelen

Ben je van plan om een woning te kopen? Dan gaat de Garantiemakelaar meer informatie winnen over het huis. Er wordt onder andere gekeken naar vergelijkbare woningen die verkocht zijn. Het kan ook zo zijn dat de Garantiemakelaar het nodig vindt om meer informatie te winnen over de onderhoudsstaat. Zo kom je als koper niet voor verrassingen te staan. Wanneer er een realistische kijk op de vraagprijs is gedaan en een goede onderhandeling dan weet je dat het een goede deal is.

4. Overdracht en na de verkoop 

Ten slotte als jouw droomhuis is aangekocht, dan richten wij ons op een vlotte en correcte afhandeling. Wij maken bijvoorbeeld het koopcontract op en controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Ook na de verkoop staan wij voor je klaar. Wij als makelaar in IJsselstein zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

WOZ waarde check

Elk jaar ontvang je als huiseigenaar van de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ-waarde van jouw woning heeft invloed op de hoogte van de belastingen die je moet betalen. De gemeente stelt de waarde elk jaar vast op basis van taxaties van andere omliggende en vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe weet je nu of jouw waarde correct is? Dat check je via Eerlijke WOZ. Via onderstaande check doorloop je eenvoudig de stappen om te ontdekken of jouw waarde te hoog of juist te laag is ingeschat. Vervolgens kan je via Eerlijke WOZ bezwaar maken indien het onjuist is.

Woning taxatie

De verkoper wil weten hoeveel hij kan ontvangen. De koper hoeveel hij maximaal moet betalen. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde. Bij echtscheiding willen de partners weten wat de overwaarde van de woning is.

Om iedereen tevreden te stellen, is een onafhankelijk advies noodzakelijk door derden. Reinerie Garantiemakelaars maakt taxatierapporten die aan alle eisen voldoen: objectief en volledig aansluitend bij de geldende marktsituatie. Voor elk woonhuis of bedrijfsobject. Wil je meer weten over de taxatie van je woning? Dan kan je ons vrijblijvend bellen op 030-6884455.

Andere diensten bij Reinerie Makelaars IJsselstein

Naast dat Reinerie Garantiemakelaars dé makelaar in IJsselstein is, adviseren wij je ook graag over onze andere diensten:

  • Hypotheken

We leggen je graag uit wat er allemaal mogelijk is wanneer je een huis gaat kopen en een hypotheek moet regelen. Reinerie Hypotheken adviseert en bemiddelt bij het afsluiten van de juiste hypotheek. Lees hier meer over het afsluiten van een hypotheek.

  • Verzekeringen

Tijdens het kopen van een huis komen er ook verzekeringen bij kijken. Zo heb je bijvoorbeeld een schadeverzekering die je kan afsluiten, maar ook een overlijdensverzekering. Misschien iets waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar wel van belang is. Wij leggen je graag uit over de verschillende verzekeringen.

  • Belasting

Kom je er zelf niet uit? Wij als makelaar in IJsselstein helpen je graag om je jaarlijks belastingaangifte te doen. Bovendien voorkom je een boete en laat je het afhandelen door echte professionals.

Contact

Wil je graag meer informatie over onze diensten of ben je op zoek naar een makelaar in IJsselstein? Reinerie Garantiemakelaars staat voor je klaar! Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen.