Makelaar Vianen

Een huis kopen of verkopen is niet eenvoudig, het is belangrijk om daarbij in gesprek te gaan met een makelaar. Een goede makelaar kent de markt in Vianen, geeft je advies over de vraagprijs, leidt de kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op. Het gehele verkoopproces wordt dan geregeld door een professional. De makelaar is jouw aanspreekpunt in de koop of verkoop van een woning en geeft je waardevol advies.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar bemiddelt bij de verkoop, aankoop of de verhuur van woningen, kantoorruimtes, bedrijfspanden en ander onroerend goed. Als je een woning wilt kopen of verkopen dan treedt de makelaar op als verkoop- of aankoopmakelaar. Het ligt er in dat geval aan welke partij die helpt, de verkoper of de koper.

Vaak denken veel mensen dat een makelaar zich alleen maar richt op de aan- en verkoop, of de verhuur van vastgoed. Het takenpakket van een makelaar is echter veel uitgebreider. Een makelaar kan voor haar klanten ook onroerend goed beheren of inkomsten analyses opmaken.

Makelaar en taxateur

Veel makelaars zijn ook werkzaam als taxateur. Dit betekent dat ze gespecialiseerd zijn in het vaststellen van een marktconforme verkoopprijs voor je woning. Op basis van een taxatie geeft de verkoopmakelaar een advies voor de verkoopprijs. Een makelaar kijkt naar meerdere elementen bij het vaststellen van de taxatiewaarde, zoals: de ligging en de bouwkundige staat van de woning. Het bepalen van de waarde van een woning is noodzakelijk voor de hypotheekverstrekking, de belastingdienst en de opstalverzekering.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar wordt in dienst genomen wanneer je een woning wilt gaan kopen. Een aankoopmakelaar doet de volgende dingen:

  • De aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van geschikte woningen die aan jouw wensen voldoen;
  • De aankoopmakelaar zorgt dat je de huizen kunt bezichtigen waarin je geïnteresseerd bent.
  • De aankoopmakelaar geeft advies, zoals: over eventuele verbouwingen of andere zaken die moeten gebeuren bij een woning.
  • De aankoopmakelaar probeert de woning voor de beste prijs voor je te kopen. 

Een huis kopen in Vianen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zonder goede makelaar kan het nog wel eens anders uitpakken dan verwacht. Er zijn veel makelaars waar je uit kunt kiezen. Wat maakt de ene makelaar nou beter dan een ander? Natuurlijk zijn betrouwbaarheid, proactief handelen en meedenken belangrijke vereisten. Echter geven deze geen garantie op een goed resultaat. Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein is een garantiemakelaar en durft daarom wel garanties te geven. Zo kun je zorgeloos een huis kopen in Vianen.

Zekerheidsgarantie bij een huis kopen in Vianen

Een huis kopen in Vianen met Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein is vrij van zorgen. Wij durven namelijk diverse garanties af te geven. Een huis kopen is een spannende en vaak zelfs emotionele aangelegenheid. Hierbij kan het soms lastig zijn om objectief te blijven. Is de bouwkundige staat van het huis wel in orde? Zijn er geen verborgen gebreken? Een Garantiemakelaar biedt zekerheid; met deze garantie kom je niet voor verrassingen te staan. Je krijgt alle informatie over de kwaliteit en staat van het onderhoud overzichtelijk gepresenteerd. Hierdoor kun je bij een huis kopen in Vianen een weloverwogen en juiste keuze maken. Naast de zekerheidsgarantie bieden wij een aantal andere garanties. Lees gerust meer over onze aankoop garanties.
Uiteraard is de aankoopmakelaar niet gratis, hij krijgt betaald voor zijn diensten. De aankoopmakelaar vraagt courtage. Dat is een bepaald percentage van het aankoopbedrag van de woning. Dit houdt in dat je hem niets hoeft te betalen als hij je niet kan helpen bij de koop van een woning. Helpt hij je wel, dan betaal je hem pas.

Verkoopmakelaar

Je hebt jouw droomhuis gevonden. Alle ogen zijn op de nieuwe woning gericht, maar ook de oude woning dient verkocht te worden. Daarom heeft Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein een verkoopmakelaar voor jou. Een huis verkopen doe je namelijk niet zomaar. Er komt veel bij kijken en het is een grote stap. Daarom is het handig als je je laat bijstaan door een verkoopmakelaar.

De kans dat je je woning verkoopt is een stuk groter wanneer je een makelaar van Reinerie hebt ingeschakeld. Hij zorgt voor bekendheid van de woning, prijst hem aan en regelt het formele gedeelte. Dit is wat hij doet:

  • De verkoopmakelaar beoordeelt de woning en spreekt met jou een reële vraagprijs af;
  • De verkoopmakelaar zorgt dat de woning bekend wordt. De woning wordt geplaatst op zijn eigen website en vaak ook op andere woningen;
  • De verkoopmakelaar zorgt dat er goede foto’s worden genomen, zodat de kopers een goede inschatting van je huis kunnen maken;
  • De verkoopmakelaar is het contactpunt voor potentiële kopers, plant bezichtigingen in met de potentiële kopers en doet de rondleiding wanneer er potentiële kopers komen kijken.
  • De verkoopmakelaar ontvangt het bod van de potentiële koper en overlegt het met jou. Hierna is het mogelijk om een tegenbod te doen, dat moet altijd in overleg en de verkoopmakelaar kan dat niet zelf beslissen.
  • De verkoopmakelaar zorgt voor een koopcontract, voor het formele gedeelte en handelt de verkoop verder af.

De verkoopmakelaar wordt voor zijn diensten betaald. Makelaars werken via courtage en krijgen een percentage van de koopsom van de woning. Vaak is de courtage van een verkoopmakelaar wat hoger dan een aankoopmakelaar, omdat de verkoopmakelaar meer voor je doet.

Jouw verkoopmakelaar in Vianen

Een verkoopmakelaar bemiddelt en ondersteunt bij de verkoop van jouw huis. Veel mensen vragen zich af of het nodig is om een verkoopmakelaar in handen te nemen, aangezien dit geen verplichting is bij het verkopen van jouw woning. Wij van Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein en 90% van jouw medeverkopers vinden van wel. Je verkoopt niet dagelijks een object voor zo’n groot bedrag. Een verkoopmakelaar komt op voor jouw belangen als verkoper en zorgt ervoor dat jouw huis voor de beste prijs wordt verkocht. Ook adviseert een verkoopmakelaar je graag met alles wat te maken heeft met het verkopen van jouw woning. Naast het advies van de verkoopmakelaar zijn er genoeg verkooptips die je zelf kunt uitvoeren.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!