Energielabel

Wanneer je een woning te koop of te huur wilt aanbieden is een energielabel verplicht. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. De overheid hoopt hiermee dat het nemen van energiebesparende maatregelen hiermee wordt gestimuleerd.

Begin 2015 heeft elke woningeigenaar een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Het voorlopige label heeft echter geen formele status, het moet eerst nog definitief gemaakt worden om aan de verplichting te kunnen voldoen! Tot eind 2020 kon iedereen het voorlopige energielabel digitaal definitief maken, vanaf januari 2021 is het energielabel enkel aan te vragen via een gecertificeerde externe partij, welke de woning zal inspecteren en aansluitend een rapport zal opstellen.

Indien er al een definitief label voor de woning aanwezig is, is het label 10 jaar geldig. Is er aan of in de woning de laatste tijd veel veranderd, dan is het vaak lonend om eventueel een nieuw label aan te vragen. Ga na of er onlangs nog nieuwe isolerende of energiebesparende maatregelen zijn getroffen, zo ja, dan kan het energielabel dus veranderd zijn. De afgelopen tijd merken wij dat de hoogte van het energielabel op Funda voor zoekers net zo belangrijk kan zijn als bijvoorbeeld het aantal woonoppervlak.

Energielabel nodig?

Voor het opstellen van het energielabel komt een inspecteur naar je woning toe. Een energiedeskundige neemt de bouwkundige en installatietechnische kenmerken van het huis op in een rapport, berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en stelt op basis daarvan een energielabel vast. Reinerie Garantiemakelaars kan je helpen bij het aanvragen van een energielabel.

Wil je meer informatie over een energielabel of een energielabel aanvragen ? Vul dan het onderstaande formulier in, bel ons via 030-6884455 of mail naar info@reinerie.nl.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.