Hypotheek

Altijd een hypotheek op maat

Krijg ik de financiering wel rond? Hoeveel geld kan ik lenen? Kan ik mijn hypotheek ook betalen als ik mijn baan verlies? Wat zijn de financiële gevolgen als ik ziek word? Allemaal logische vragen die komen kijken bij de financiering van een huis. Reinerie Hypotheken adviseert en bemiddelt bij het afsluiten van de juiste hypotheek. Hierbij zijn we niet gebonden aan een specifieke hypotheekverstrekker. U kunt onder andere bij ons terecht voor een lineare hypotheek, annuïteitshypotheek, aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek, levenhypotheek en beleggingshypotheek.

U kunt onder andere bij ons terecht voor de volgende hypotheken:

Lineaire hypotheek

Een hypotheek waarbij u gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. De hypotheekrente – en daarmee uw fiscale voordeel – daalt gedurende de looptijd.

Annuïteitenhypotheek

Een annuÏteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente + aflossing gedurende de gehele looptijd hetzelfde is. In het begin betaalt u echter meer rente en minder aflossing. Tegen het einde van de looptijd is dit andersom.

Sinds 1 januari 2013 krijgt u alleen hypotheekrenteaftrek als u direct start met aflossen. Er zijn uitzonderingen voor bestaande hypotheken. Onderstaand vindt u een overzicht van de ‘oude’ hypotheekvormen.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u niets af, maar betaalt u alleen rente over de hypotheekschuld. De aflossingsvrije hypotheek is nu alleen nog beschikbaar voor bestaande huizenbezitters die hun woning vóór 1 januari 2013 gekocht hebben en daarvoor een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten. Alleen zij mogen deze bestaande aflossingsvrije hypotheek nog oversluiten of omzetten (niet verhogen), zonder daarbij hun hypotheekrenteaftrek te verliezen.

Spaarhypotheek

Bij deze hypotheek spaart u tijdens de looptijd maandelijks in een kapitaalverzekering voor de aflossing van uw hypotheek. Op de einddatum wordt de opgebouwde waarde van de kapitaalverzekering gebruikt om de hypotheek af te lossen.

Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek lost u niet af en maakt u gebruik van een levensverzekering of een bankspaarverzekering. U profiteert niet van de hypotheekrenteaftrek, aangezien u sinds 1 januari 2013 echter alleen hypotheekrenteaftrek krijgt als u aflost. Een levenhypotheek is alleen nog beschikbaar voor bestaande huizenbezitters die hun woning vóór 1 januari 2013 gekocht hebben en al een levenhypotheek op die woning hebben.

Beleggingshypotheek

Een hypotheek die is gekoppeld aan een aparte beleggingsrekening, waarin vermogen voor de hypotheekaflossing wordt opgebouwd. Met deze rekening belegt u eenmalig of periodiek in beleggingsfondsen. De beleggingshypotheek is alleen nog beschikbaar voor bestaande huizenbezitters die hun woning vóór 1 januari 2013 gekocht hebben en al een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek op die woning hebben.