Het vinden van koopwoningen in IJsselstein is niet meer zo makkelijk. Er is namelijk erg veel vraag en weinig aanbod. Veel woningen worden zelfs al verkocht, voordat ze officieel op de markt staan. Wij zijn als garantiemakelaar Reinerie de meest vertrouwde makelaar van IJsselstein. Voor zowel nieuwbouw in IJsselstein als bestaande woningen, wij zijn als eerste op de hoogte van de koopwoningen in IJsselstein. Hierdoor kunnen wij onze klanten helpen met het vinden en bemachtigen van hun nieuwe (t)huis!

Waarom zijn koopwoningen in IJsselstein zo lastig te bemachtigen?

De huizenmarkt van 2021 is uitzonderlijk. Zo is het bijvoorbeeld al een hele opgave om een bezichtiging te kunnen bijwonen. Is het je wel gelukt? Dan sta je vaak nog met tien andere potentiële kopers in dezelfde ruimte. Daarnaast moet je soms overbieden op de betreffende woning en de vraag is dan of je er goed aan doet om de woning aan te kopen. Kortom: het is een hele opgave om een woning in IJsselstein te kopen en het is daarom belangrijk om goed begeleidt te worden in dit traject.

Hoe zit het met de nieuwbouw in IJsselstein?

Hoe zit het dan met de nieuwbouw in IJsselstein? Op de agenda staan een aantal nieuwbouwprojecten voor in IJsselstein. De gemeente van IJsselstein overweegt zo bijvoorbeeld het oude schoolgebouw bij het IJsselveld te her ontwikkelen. Er zijn dus plannen voor nieuwbouw in IJsselstein, maar met enkel plannen gaan wij er niet komen. Zodra deze plannen ook echt uitgevoerd gaan worden in praktijk of dat hier duidelijkheid over komt, hoort u dat als eerste van ons!

Stappenplan bij het kopen van koopwoningen in IJsselstein:

Of je nou opzoek bent naar nieuwbouw in IJsselstein of naar bestaande woningen in IJsselstein, bij het kopen van een huis kom je deze stappen altijd tegen:

  1. De zoektocht naar jouw (t)huis! Als eerste moet je natuurlijk jouw droomwoning zoeken. Maak een overzichtelijk lijstje voor jezelf, met daarop de eisen waaraan jouw woning moet voldoen. Het is echter ook niet geheel onbelangrijk om te kijken naar wat voor bezienswaardigheden en faciliteiten er in de buurt zijn. Kijk bijvoorbeeld naar wat voor scholen er in de buurt zijn of waar de supermarkt gevestigd zit.
  2. Bezichtigen maar! Een woning gevonden die aan jouw wensen voldoet? Garantiemakelaar Reinerie regelt graag een bezichtiging voor jou! Het is belangrijk dat jouw gekozen makelaardij in IJsselstein naar een aantal punten kijkt in het huis, zoals naar de: riolering, elektra, is het enkel of dubbel glas?
  3. De verkoop van jouw huidige/oude woning. Het is belangrijk om jouw financiële zaken op een rijtje te hebben. Met jouw gekozen makelaardij in IJsselstein maak je een goed overzicht van alle kosten.
  4. Bieden maar! Je hebt zojuist een woning bezichtigd en je bent helemaal verkocht. Wat doe je dan? Samen met jouw makelaar ga jij een biedstrategie verzinnen en een openingsbod uitbrengen. 
  5. Papieren tekenen. Het is zover, je hebt een woning kunnen bemachtigen en je gaat de papieren ondertekenen. Het is belangrijk om alle gegevens van de koopovereenkomst goed te controleren. Je kijkt daarbij onder andere naar de koopsom, de opleverdatum en de ontbindende voorwaarden. Jouw gekozen makelaardij in IJsselstein helpt jou hier uiteraard mee.
  6. Financiering. Bij het kopen van een koopwoning komen enorm veel financiën bij kijken. Garantiemakelaar Reinerie helpt jou graag hiermee. Voor een aantal zaken heb je een gecertificeerde taxateur voor nodig. Reinerie heeft door de jaren heen een enorm netwerk opgebouwd en helpt jou graag met kiezen van de juiste taxateur. 
  7. Notaris. Last but not Least: het vinden van de juiste notaris. De notaris zet de laatste puntjes op de i, voordat alles rond is. Naast een goede taxateur is een goede notaris ook essentieel. Garantiemakelaar Reinerie staat wederom klaar om jou te helpen met het vinden de juiste notaris.

Hoe vind je de juiste makelaardij in IJsselstein?

Hoe vind je nou de mooiste koopwoningen in IJsselstein? Het antwoord is vrij simpel: zoek een goede garantiemakelaar! De juiste makelaardij in IJsselstein vinden is niet altijd even gemakkelijk. Garantiemakelaar Reinerie helpt jou graag. Het team van garantiemakelaar Reinerie bestaat uit experts en heeft jarenlang ervaring. Als garantiemakelaar hebben wij uiteraard een aantal garanties die wij jou aanbieden: contact garantie, prestatiegarantie, annuleringsgarantie, bezichtiging garantie en tevredenheidsgarantie. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan nu alle garanties op de website!

Heb je vragen of wil je meer te weten komen? Garantiemakelaar Reinerie wil jou daar graag bij helpen. Vul het onderstaande formulier in, bel ons via 030-6884455 of stuur een mail naar: info@reinerie.nl.