Een koopwoning in Montfoort bemachtigen is niet altijd even makkelijk. De crisis op de woningmarkt komt steeds vaker in het nieuws. Er is namelijk veel vraag en te weinig aanbod. Tegenwoordig worden woningen zelfs al verkocht, voordat ze überhaupt officieel op de markt komen te staan. Het is erg belangrijk dat je de juiste makelaar vindt voor het aankoopproces. Makelaar Reinerie helpt jou graag met het vinden van jouw droom (t)huis. Wij zitten op de eerste rij en zijn hierdoor altijd als eerste op de hoogte van het woningaanbod in Montfoort.

Waarom is het zo lastig om een koopwoning in Montfoort te bemachtigen?

Een huis bemachtigen als starter is tegenwoordig niet makkelijk. Het is al een hele opgave om een bezichtiging van jouw droomwoning bij te kunnen wonen. Lukt het jou toch? En ben je helemaal weg van de woning? Dan moet je (vaak) nog eens een enorm bedrag overbieden om het huis te kunnen bemachtigen. Het wordt de starters niet makkelijk gemaakt. Een nieuwbouwwoning en/of een koopwoning in Montfoort bemachtigen in deze tijd is dus vrijwel onmogelijk voor starters.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Montfoort?

Montfoort staat gelukkig niet stil. De gemeente Montfoort legt bijvoorbeeld regelmatig groen in de stad aan en is vaak bezig met een bouwplan van nieuwe woningen. Gemeente Montfoort is nu bezig met het opknappen van bedrijfsterreinen en richt doorgaande wegen opnieuw in. De projectleiders zitten dus nooit stil!

Stappenplan van het aankoopproces:

Een nieuw huis kopen is heel spannend, want je begint aan een nieuw hoofdstuk van je leven. Wil jij een koopwoning in Montfoort bemachtigen? Dan  komen er wellicht meer veel vragen bij kijken dan dat je in eerste instantie dacht. Dat is begrijpelijk, want een nieuw huis kopen is geen alledaagse activiteit. Daarom hebben wij hier globaal de stappen beschreven van het aankoopproces:

Stap 1: Huis bezichtigen

Tijdens het bezichtigen van je huis is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Maak daarom van tevoren een overzicht met wat jouw eisen zijn van jouw droomwoning. Probeer zoveel mogelijk gegevens en informatie te verzamelen van het huis dat je bezichtigt, zodat je achteraf niet voor eventuele verrassingen komt te staan. Kijk ook verder dan alleen de indeling van het huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat voor soort deuren en ramen er in het huis zitten. Of zitten er geen scheuren of vochtplekken in de muren? Heb je hier geen kaas van gegeten? Dat maakt niet uit! Jouw gekozen makelaar helpt je hier uiteraard volledig mee.

Stap 2: Loop een rondje door de buurt!

Vaak vergeten mensen tijdens het bezichtigen van een huis om naar de buurt te kijken. Heb jij bijvoorbeeld kinderen of een kinderwens? Dan kan het handig zijn om naar de scholen in de buurt te kijken. Of vind jij het juist belangrijk dat de supermarkt om de hoek gevestigd zit? Het is dus niet geheel onbelangrijk om te kijken wat er allemaal afspeelt in de buurt van jouw toekomstige woning.

Stap 3: Wat is de waarde van het huis?

Je hebt jouw droomwoning op het oog en je bent klaar om te bieden, maar wat is nou de waarde van het huis? Door met je makelaar naar een aantal zaken te kijken, kan je een goede inschatting maken! Dit zijn een aantal vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen:

–        Staan er meer woningen te koop in dezelfde buurt? Zo ja, bekijk dan wat de vraagprijs van die woning is.
–        Hoe ziet het huis eruit? Heeft het veel onderhoud nodig? En wie betaald dan die kosten?
–        In welke buurt staat de woning? Is er veel groen in de omgeving? Heeft de woning andere faciliteiten in de buurt?

Stap 4: Onderhandelproces

Het onderhandelproces kan beginnen! Jouw makelaar regelt alles rondom de onderhandeling en zorgt ervoor dat jij er zo voordelig mogelijk uitkomt. Wanneer er andere biedingen worden gedaan, zorgt de makelaar ervoor dat jij op de hoogte wordt gebracht. Dit geldt ook voor de andere potentiële kopers.

    WOZ waarde check

    Wil je weten of jouw WOZ-waarde correct is? Check nu via Eerlijk jouw WOZ-waarde en kom erachter of jouw waarde te hoog of juist te laag is. Wanneer deze niet klopt, dan kan je direct bezwaar indienen.

    Garantiemakelaar Reinerie

    Het vinden van jouw droomwoning is niet altijd even makkelijk. Er komen enorm veel zaken bij kijken en dit is geen alledaagse kost voor de meeste mensen. Garantiemakelaar Reinerie helpt jou graag met dit traject. Het team van Reinerie bestaat uit alleen maar specialisten en weet daarom precies wat zij doen. De naam geeft het al een beetje weg: Garantiemakelaar Reinerie durft garanties aan haar klanten te geven. De garanties die daaronder vallen zijn: contact garantie, presentatie garantie, annuleringsgarantie, bezichtigingsgarantie en tevredenheidsgarantie. Wil je meer te weten komen over alle garanties? Neem dan snel een kijkje op onze website!

    Heb je vragen of wil je meer te weten komen? Garantiemakelaar Reinerie wil jou daar graag bij helpen. Vul het onderstaande formulier in, bel ons via 030-6884455 of stuur een mail naar: info@reinerie.nl.