Een professioneel makelaar in Vianen vind je bij Reinerie Garantiemakelaars! Bij ons gaat het om plezier, maar in combinatie met de juiste aandacht en kwaliteit. Wij vinden onze kernwaarden belangrijk, omdat deze ons kantoor een identiteit geven. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe woning, gaat het erom een vertrouwd gevoel te ervaren bij de makelaar die jou helpt. Dit doen wij door te luisteren naar jouw wensen en te ontdekken wat jij belangrijk vindt. Kortom, zijn wij pas tevreden als jij dat bent!

Vianen is een stad en voormalig gemeente in de provincie Utrecht. De stad telt ruim 20.000 inwoners  en beschikt over ruim 7.106 woningen. Onze makelaars bij Reinerie hebben ruime ervaring in de regio Vianen en helpen je graag om jouw droomhuis te vinden.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar bemiddelt bij de verkoop, aankoop of de verhuur van woningen, kantoorruimtes, bedrijfspanden en ander onroerend goed. Als je een woning wilt kopen of verkopen dan treedt de makelaar op als verkoop- of aankoopmakelaar. Het ligt er in dat geval aan welke partij die helpt, de verkoper of de koper.

Vaak denken veel mensen dat een makelaar zich alleen maar richt op de aan- en verkoop, of de verhuur van vastgoed. Het takenpakket van een makelaar is echter veel uitgebreider. Een makelaar kan voor haar klanten ook onroerend goed beheren of inkomsten analyses opmaken.

Makelaar en taxateur

Veel makelaars zijn ook werkzaam als taxateur. Dit betekent dat ze gespecialiseerd zijn in het vaststellen van een marktconforme verkoopprijs voor je woning. Op basis van een taxatie geeft de verkoopmakelaar een advies voor de verkoopprijs. Een makelaar kijkt naar meerdere elementen bij het vaststellen van de taxatiewaarde, zoals: de ligging en de bouwkundige staat van de woning. Het bepalen van de waarde van een woning is noodzakelijk voor de hypotheekverstrekking, de belastingdienst en de opstalverzekering.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar wordt in dienst genomen wanneer je een woning wilt gaan kopen. Een aankoopmakelaar doet de volgende dingen:

  • De aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van geschikte woningen die aan jouw wensen voldoen;
  • De aankoopmakelaar zorgt dat je de huizen kunt bezichtigen waarin je geïnteresseerd bent.
  • De aankoopmakelaar geeft advies, zoals: over eventuele verbouwingen of andere zaken die moeten gebeuren bij een woning.
  • De aankoopmakelaar probeert de woning voor de beste prijs voor je te kopen.

Een huis kopen in Vianen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zonder goede makelaar kan het nog wel eens anders uitpakken dan verwacht. Er zijn veel makelaars waar je uit kunt kiezen. Wat maakt de ene makelaar nou beter dan een ander? Natuurlijk zijn betrouwbaarheid, proactief handelen en meedenken belangrijke vereisten. Echter geven deze geen garantie op een goed resultaat. Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein is een garantiemakelaar en durft daarom wel garanties te geven. Zo kun je zorgeloos een huis kopen in Vianen.

Huizen te koop in Vianen

Er worden regelmatig nieuwe huizen te koop gezet in omgeving Vianen. De verkoopprijs verschilt. Het kan zijn dat je op dit moment geen beschikbaar aanbod ziet of jouw droomhuis in Vianen, maak je dan geen zorgen. Wij kunnen je altijd op de hoogte houden mocht er een huis vrij komen dat aansluit op jouw wensen. Je kan ons woningaanbod hier bekijken. Wil je informatie over onze andere diensten, zoals de aanvraag van een taxatie? Dan helpen wij je graag!

Kopen in Vianen

Tijdens het kopen van een huis komen er behoorlijk wat zaken bij kijken. Het is niet zo geregeld en bovendien koop je een huis niet dagelijks. Reinerie zorgt ervoor dat je begeleidt wordt in het gehele aankoopproces. Hiervoor doorlopen we vier stappen:

1. Voorbereiding en onderzoek

Ten eerste is het een hele klus om jouw favoriete woning te vinden. De huizenmarkt is populair en de prijzen blijven stijgen. Reinerie Garantiemakelaars helpt je graag om toch een huis voor je te vinden dat aansluit bij jouw wensen en binnen jouw budget. Onze makelaars zijn bijvoorbeeld op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de regio Vianen, zij hebben kennis van de huizenmarkt, jarenlange ervaring en een breed netwerk. Op deze manier kunnen we woningen aandragen die nog niet op de markt zijn.

2. Bezichtigen en vergelijken 

Vervolgens kan het zijn dat je een geschikte woning gevonden hebt. Dan plannen we een bezichtiging in. Een bezichtiging plannen wij eventueel ook ‘s avonds in of op zaterdagen. De Garantiemakelaar is er om je te helpen het huis te beoordelen. Onder andere of er een redelijke prijs voor gevraagd wordt en of er bijvoorbeeld mankementen zijn die jij over het hoofd ziet. De makelaar let op alle details.

3. Onderzoek en onderhandelen

Is het zover dat je een woning gaat kopen? Dan gaat de Garantiemakelaar aan de slag om meer informatie te winnen over het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar woningen die vergelijkbaar zijn en recentelijk al verkocht zijn. De Garantiemakelaar kan het ook nodig vinden om achter meer informatie te komen over de onderhoudsstaat van het huis, zodat je als koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

4. Overdracht en na de verkoop 

Ten slotte wordt jouw droomhuis aangekocht en richten wij ons op een vlotte afhandeling. Wij zorgen ervoor dat het koopcontract opgesteld wordt en controleren het document zodra dit is opgesteld door de verkopende makelaar. Wij staan ook altijd ná de koop klaar voor onze kopers.

WOZ waarde check

Als huiseigenaar ontvang je elk jaar van de gemeente de WOZ-waarde van jouw woning. Dit heeft namelijk invloed op de hoogte van de belastingen die je moet betalen. De WOZ-waarde wordt bepaald op basis van taxaties van andere omliggende en ook vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum zijn verkocht.

Wil je graag weten of jouw waarde correct is? Je kan dit checken via de Eerlijk WOZ. Je kan eenvoudig de stappen doorlopen om te ontdekken of jouw waarde te hoog of juist te laag is ingeschat. Vervolgens kan je via Eerlijke WOZ bezwaar maken indien het onjuist is.

Woning taxatie

Bij het kopen van een huis zijn er een aantal partijen in het spel. Allereerst uiteraard de koper en de verkoper, maar ook de bank, de belastingdienst en de verzekeringsmaatschappijen spelen een rol. Een taxatie kan van belang zijn in het geval van bijvoorbeeld een echtscheiding. Dan willen ze allemaal weten wat de waarde van het huis is.

De verkoper wilt weten hoeveel hij kan ontvangen en de koper hoeveel hij maximaal moet betalen. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde. Bij een echtscheiding gaat het vaak over de overwaarde van een woning.

Het is belangrijk om iedereen tevreden stellen. Een onafhankelijk advies is hiervoor noodzakelijk door derden. Wij zorgen ervoor dat we taxatierapporten maken die aan alle eisen voldoen. Objectief en volledig aansluitend bij de geldende marktsituatie. Heb je hulp nodig of wil je meer informatie over de taxatie van je woning? Dan kan je ons vrijblijvend bellen op 030-6884455.

Andere diensten bij Reinerie

Reinerie Garantiemakelaars is dé aankoop- en verkoopmakelaar in omgeving Vianen. Daarnaast bieden wij ook andere diensten waar wij je graag het beste advies over geven:

  • Hypotheken

Tijdens het kopen van een huis moet je een hypotheek regelen. Er zijn vele soorten hypotheken en wij adviseren je welke het best bij jouw situatie past. Wil je graag meer weten over het afsluiten van een hypotheek? Op deze pagina kan je er meer over lezen.

  • Verzekeringen

Naast de hypotheek, zijn er ook een aantal verzekeringen die afgesloten moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een schadeverzekering of arbeidsongeschiktheids verzekering. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een overlijdensverzekering afgesloten moet worden. Dit is misschien iets waar je in eerste instantie niet aan zou denken, maar heel erg belangrijk is.

  • Belasting

Zoals elk jaar moet je belastingaangifte doen. Het kan zijn dat je er zelf niet uitkomt. Wij helpen je dan graag om je jaarlijks aangifte te doen. Je laat het afhandelen door echte professionals en bovendien voorkom je een boete wanneer je het helemaal niet doet.

Contact

Reinerie Garantiemakelaars helpt je graag aan een makelaar in Vianen. Wij staan voor je klaar! Voor al onze diensten kan je contact met ons opnemen, dan kunnen wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen en wat de mogelijkheden zijn.