Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Keizerstraat 1 3417 EA Montfoort

Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 500.000,- k.k.

Ben jij opzoek naar een bijzonder pand met ontwikkelkansen op een ideale locatie?

Welkom aan de Keizerstraat 1!

Het historische woon- & winkelpand in de historische binnenstad van Montfoort, nabij de Hollandsche IJssel is jaren in gebruik geweest als restaurant. De huidige eigenaar heeft een voorliggend plan opgemaakt welke binnen de mogelijkheden van het huidige bestemmingsplan liggen. Dit plan bestaat uit drie woningen, waarvan eentje op de begane grond en twee op de eerste verdieping, in combinatie met een nader in te vullen commerciële functie op de plek van de voormalige horecazaak. Hierdoor zijn er grote ontwikkelkansen voor jou als nieuwe eigenaar! Uiteraard is de indeling van het object naar eigen keuze vorm te geven c.q. in te delen.

HUIDIGE SITUATIE

Begane grond:
Via de entree komen we in een royale ruimte van ca. 92 m² vloeroppervlakte. Achterin zijn de toiletruimtes gesitueerd. Via gang is de keukenruimte (ca. 23 m²) en berging/koelcel toegankelijk. Daarnaast vinden we hier in de gang tevens de achter ingang naar het achter terrein en het trappenhuis naar de eerste verdieping plus de (berg)kelder. Op het achter terrein is ruimte om enkele auto’s te parkeren.

Eerste verdieping:
Overloop met opstelling voor cv-ketel, sanitaire voorziening doormiddel van een aparte toiletruimte en douche en doorgang naar de kamers. In totaal beschikt deze verdieping over zeven kamers van verschillende groottes. Ook is er een keukenruimte en een tweede douche te vinden. De kamer aan de achterzijde geeft toegang tot het dakterras en een van de kamers aan de voorzijde is voorzien van een balkon.

De begane grondvloer is gebouwd met beton en de verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing. Het platte dak is in 2021 in zijn geheel voorzien van een nieuwe bitumen laag, dit dient nog wel lekdicht gemaakt te worden.

MOGELIJKE SITUATIE / ONTWIKKELKANSEN
De huidige eigenaar heeft een voorliggend plan opgemaakt welke binnen de mogelijkheden van het huidige bestemmingsplan liggen. Dit plan bestaat uit drie woningen, waarvan eentje op de begane grond en twee op de eerste verdieping, in combinatie met een nader in te vullen commerciële functie op de plek van de voormalige horecazaak. Hierdoor zijn er grote ontwikkelkansen voor jou als nieuwe eigenaar! Uiteraard is de indeling van het object naar eigen keuze vorm te geven c.q. in te delen. De tekeningen voor het nieuwe ontwikkelplan zijn inzichtelijk en zullen worden overgedragen aan de koper.

BESTEMMING
Kijk voor de mogelijkheden in het vigerende bestemmingsplan “Binnenstad” van de gemeente Montfoort op ruimtelijke plannen. Het betreft een enkelbestemming “Centrum” met de nadere aanduidingen; cultuurhistorisch waardevol, bouwaanduiding plat dak, maximale goothoogte 7 meter. Laat je adviseren over de eventuele kansen/beperkingen aangaande de bestemming.

Wonen is slechts toegestaan op de verdieping boven de begane grond en op de begane grond, aan de achterzijde van het gebouw en tot een maximum van 50% van het bouwvlak, uitgezonderd ter plaatse van de aanduiding ‘wonen’, in welk geval de gehele begane grond een woonfunctie mag hebben;

LOCATIE
Montfoort is een kleine gemeente in het Groene Hart, tussen IJsselstein en Woerden. Het pand is gelegen in de historische binnenstad van Montfoort met verschillende restaurantjes, winkels en nabij de Hollandsche IJssel, welke door het stadscentrum stroomt.

HIGHLIGHTS
* Op een ideale locatie in de binnenstad van Montfoort gelegen;
* Tekeningen voor transformatie reeds aanwezig, deze zijn inzichtelijk en zullen worden overgedragen aan de koper.
* Grote ontwikkelkansen!
* Historisch pand met een geschiedenis.

BIJZONDERHEDEN
* Energielabel G;
* Het object heeft achterstallig onderhoud, wordt opgeleverd in de staat waarin het zich bevindt en heeft renovatie/restauratie nodig;
* Warmwater middels geiser;
* Verwarming middels CV-ketel;
* Het pand betreft een monumentaal pand;
* Bestemmingsplan “Binnenstad” met enkelbestemming “Centrum” is van toepassing;
* Dakbedekking 2021 in zijn geheel voorzien van nieuwe bitumen laag, dit dient nog wel lekdicht gemaakt te worden;
* In de koopakte zullen aanvullende artikelen worden opgenomen inzake de leeftijd en de verkoopvoorwaarden van het object;
* Het pand is niet feitelijk gebruikt door de eigenaar zelf, dit wordt in de koopakte opgenomen;
* Oplevering kan snel.

De informatie op deze website en brochures is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel Reinerie Garantiemakelaars zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze informatie en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Reinerie Garantiemakelaars garandeert niet dat de informatie foutloos is. Reinerie Garantiemakelaars wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.

  • 272 m2
  • 260 m2
  • 6

Kenmerken Keizerstraat 1

Overdracht

Vraagprijs€ 500.000,- k.k.
AanvaardingDirect

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte260 m2
Woonoppervlakte272 m2
Inhoud1.058 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1926
Dak typePlat dak
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers6

Maandlasten

Ligging Keizerstraat 1

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

13.866

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

34%

20% NL

31%

20% NL

36%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod