Skip to content

Te koop: woonhuis Waalseweg 85 3999 NR Tull En 't Waal

Reinerie Garantiemakelaars IJsselstein
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 950.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Tull En ‘t Waal Waalseweg 85

Welkom bij deze bijzondere monumentale woonboerderij, welkom op de Waalseweg 85 in Tull en ‘t Waal.

Leef en geniet! Bijzonder SFEERVOLLE en uitstekend onderhouden VRIJSTAANDE BOERDERIJ op ruim perceel van circa 10.000 m², op idyllische locatie gelegen langs de lekdijk. De Waalseweg is een weg in de plaats Tull en ‘t Waal (gemeente Houten). De Waalseweg loopt vanaf de Lange Uitweg tot aan de Achterweg waar hij in overgaat. Er bevinden zich een aantal monumentale boerderijen waaronder deze te koop staande boerderij “Geeresteijn” en ook een rijksmonumentale kerk van de Hervormde Gemeente aan de Waalseweg. Ook is er het natuurgebied “Waalse Bos”.

De oorspronkelijke woning is gebouwd in circa 1800. De boerderij “Geerestein” kenmerkt zich door het dwarshuis met hoge opkamers. Schuiframen met kleine roeden, sierankers en de woning eindigt aan 1 zijde in een fraaie topgevel. De boerderij is al generaties in de familie en zal door het staken van de agrarische bestemming nu verkocht gaan worden.

Deze fraaie rietgedekte woonboerderij heeft een woonoppervlakte van bijna 165 m² en bestaat uit een woongedeelte, een deel, kaaskelder en diverse stallen en overige opstallen. Het huis kenmerkt zich door haar ruimtelijke indeling met op de begane grond een mooie, ruime living en grote leefkeuken. De begane grond is verzorgd afgewerkt en heeft veel lichtinval door de vele raampartijen. Verder beschikt de begane grond over drie slaapkamers en de badkamer. Deze nette badkamer is voorzien van een douche, ligbad, wastafel en tweede toilet.

De ligging van de woning is uitstekend te noemen, rustig in het groen maar toch bent u binnen enkele autominuten in Houten of Nieuwegein. Ook de A27 is binnen enkele minuten te bereiken. Een basisschool vind je op loopafstand en een scholengemeenschap op 15 fietsminuten.

Is dit bijzondere [t]huis binnenkort jouw boerderij? Bel en maak snel een afspraak met ons team voor een bezichtiging.

INDELING:

Begane grond:
Entree, achterom via de ruime deel. De deel is 14 x 14 meter groot. Toegang tot de moderne keuken die weer toegang biedt tot de woonkamer.
Vanuit de woonkamer toegang tot de slaapkamers, badkamer en opkamer welke nu is ingericht als masterbedroom. De maatvoering van de diverse vertrekken en overige opstallen is goed terug te vinden in de bijgevoegde plattegronden.

Eerste verdieping:
Open zolderruimte met houten spanten en sporenkap met zicht op de rieten kap. De ruimte is verder onafgewerkt en nog naar eigen wens in te richten.

Overige opstallen;
– Veestal horende bij de monumentale boerderij van 9,63 x 12,40.
– Overkapping voor materieel of evt caravanstalling van 34,5 meter lang en circa 8 meter diep en een hoogte van circa 4,5 meter.
– Ruime veestal van circa 295 m2.
– Mestsilo met een doorsnede van 9,5 meter.

Bijzonderheden:
– De achterliggende deel is zeer fraai te verbouwen tot woonhuis, niet meegerekend in het woonoppervlak.
– Drie slaapkamers;
– Grote stal;
– In de koopovereenkomst zullen aanvullende artikelen worden opgenomen inzake de leeftijd van de woning;
– Voorlopig Energielabel G.

LET OP:
– De huidige bestemming betreft een agrarische bestemming, kijk voor de mogelijkheden in het vigerende bestemmingsplan en laat u adviseren over de eventuele kansen/beperkingen aangaande de bestemming.
– De grond betreft een voormalig agrarisch bedrijf. Verkoper heeft geen grondonderzoek laten uitvoeren. Er is geen verdere informatie bekend aangaande de bodemgesteldheid.
– Het object betreft een rijksmonument. Hierdoor is het mogelijk tegen een lagere hypotheekrente de restauratie en verduurzaming te financieren.
– Er zijn op verschillende daken asbesthoudende materialen aanwezig.
– Mestsilo, diverse opstallen en kuilplaats nog aanwezig.
– Perceel is bij benadering nu ingeschat op circa 10.000m2, dit kan in overleg ook meer m2 worden.
– In overleg met verkoper zijn er nog meerdere hectares weidegrond beschikbaar, naar een totaal oppervlakte van 6,6 hectare met eigen toegang vanaf de Lekdijk.

Wil je kijken wat je hypotheekmogelijkheden zijn of wil je graag hulp in de zoektocht naar jouw nieuwe [t]huis? Maak dan een afspraak met ons team!

De informatie op deze website en brochures is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel Reinerie Garantiemakelaars zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze informatie en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Reinerie Garantiemakelaars garandeert niet dat de informatie foutloos is. Reinerie Garantiemakelaars wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.

  • 165 m2
  • 10.000 m2
  • 3

Kenmerken Waalseweg 85

Overdracht

Vraagprijs€ 950.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte10.000 m2
Woonoppervlakte165 m2
Inhoud2.677 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1800
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Waalseweg 85

Marktcijfers van Houten

Gemiddelde verkoopprijs in Houten

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Houten

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Houten

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Houten

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Houten

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Houten

Landelijk gemiddelde: 2.508

Vergelijkbaar woningaanbod